Posted on

Globinsko Čiščenje Sedeže Garniture – Vrste Blaga

Globinsko Čiščenje Sedežne Garniture
Globinsko Čiščenje Sedežne Garniture
Globinsko Čiščenje Sedežne Garniture

Globinsko čiščenje sedežne garniture, je težje opraviti kvalitetno, kot je to v navadi pri ostalih stvareh v stanovanju, ki so potrebne čiščenja.

Ponavadi, ko se lotimo čiščenja naše sedežne garniture, smo vsaj malce zmedeni. Ves čas med čiščenjem se sprašujemo; ” Zakaj ne gredo nečistoče stran tako dobro, kot so mi povedali prodajalci sedežne garniture; da samo malo obrišem z vlažno krpo, pa bo kot nova??” Kaj delam narobe?

Najprej je potrebno razjasniti, ali je blago na sedežni garnituri resnično takšno, ki se enostavno očisti.

Vrste blaga na sedežni garnituri:

  • Blago (navadna tkanina)
  • Žamet
  • Naravni bombaž
  • Mikrovlakna
  • Alcantara

Verjetno, nam prodajalci sedežnih garnitur, na našo utemeljeno skrb o čiščenju naše sedežne garniture, odvrnejo enako. Da se blago, da enostavno čistiti. Ker je seveda ta oseba prodajalec naše željene sedežne garniture, sklepamo, da dobro pozna izdelek, ki ga ponuja. Seveda je v večini primerov res tako, vendar koliko od teh ljudi pa ima resnićno izkušnje z globinskim čiščenjem sedežnih garnitur in sploh o čiščenju sedežnih garnitur? Verjetno zelo malo.

Katere vrste blaga se najbolje očistijo?

1. Sedežna Garnitura  Alcantara – je kvalitetnejša oblika mikrovlaken in se skoraj vedno v celoti odstranijo vsi madeži

2. Sedežna Garnitura Mikrovlakna (Microfibra) – obstaja čez 50 vrst tega blaga. V veliki večini primerov je to dober material in se zelo dobro očisti. Kakorkoli, se ta rezultat z nižanjem kvalitete blaga iz mikrovlaken (microibra) slabša. V nekaterih primerih pa je celo tako, da samo blago, fizično ne dopušča čiščenja. Mikrovlakna so primerna, vendar se prej pozanimajte o dejanski kvaliteti izvedbe tega blaga. Najslabše je blago iz mikrovlaken, ki izgleda kot neko usnje, z majhnimi kanalčki v blagu.

3. Sedežna garnitura Blago in Žamet – te vrste blaga se čistijo brez problema, do točke ko niso madeži na sedežni garnituri prisotni več let. Vendar se tudi v tem primeru madež odstrani do te mere, da je manj viden.

4. Sedežna garnitura Naravni Bombaž – naravni bombaž se zelo dobro čisti, vendar pa je potrebno redno vzdrževanje. Po več letih se v naravna vlakna, prah, pršice, kožna mašoba, lasni delci ter druge nečistoče, tako zažre, da  temeljito čiščenje ni več mogoče.

Vsekakor je pri vseh vrstah blaga na sedežni garnituri najbolje, da se čiščenje opravlja redno, najmanj enkrat letno. To je edini način, da lahko zagotovimo dolgoletno čistočo naše sedežne garniture.

Referenčni članki:

Globinsko čiščenje oblazinjenega pohištva (kapljica.eu)

Hišne Pršice (kapljica.eu)

Globinsko čiščenje oblazinjenih stolov (kapljica.eu)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja